Rahoituskuntoon

Lainat – Rahoitus -Taloudenhallinta

Rahoituskuntoon -blogi

Rahoituskuntoon -blogin tarkoituksena on antaa erilaisia näkökulmia asunto -sekä kulutusluottojen maailmasta. Mielestäni yleinen, henkilökohtainen taloudenhallinta on myös vahvasti mukana rahoitusasioissa. Yleiseen taloudenhallintaan liittyy mm. säästäminen sekä tulojen ja menojen tasapainottaminen, jotta taloudelliseen ahdinkoon ei jouduttaisi. Tulevien blogikirjoitusten aiheina tulee olemaan mm. Asuntolainat ja asunnon hankinta (ensiasunto sekä lainojen kilpailutus), rahoituspalvelut sekä säästämisen ja sijoittamisen -palvelut.

En ole ekonomi enkä pankinjohtaja, mutta omakohtaista kokemusta löytyy jokaisesta yllämainitusta sektorista. Olen työskennellyt sekä asunto -ja kulutusluottojen parissa, sekä myös säästämisen palveluiden parissa. Tällä hetkellä jatkan rahoitusalalla, joten sieltäkin löytyy erilaisia näkökulmia. Tulevat blogikirjoitukset perustuvatkin ammatilliseen osaamiseen, omakohtaiseen kokemukseen (mm. asunnon hankinta sekä säästäminen ja sijoittaminen) sekä tietenkin muiden ihmisten kanssa käytyihin keskusteluihin ja muihin artikkeleihin. Tulevat mietteet ovat vain yksi näkökulma asioihin, eli mistään mustavalkoisista asioista ei puhuta, mutta toivottavasti näkökulmat saavat kuitenkin lukijan miettimään erilaisia lähestymistapoja asioihin. Tulevaisuuttahan ei kukaan osaa varmaksi sanoa (ellet ole ennustaja), mutta asioita kannattaa silti miettiä ja ennaltaehkäistä etukäteen.

Ei ne suuret tulot, vaan ne pienet menot?

Olen työssäni nähnyt useita kertoja, että suurituloisilla lääkäreillä ja yritysjohtajilla on pankkitilillä saman verran rahaa, kun osa-aikaisella S-Marketin myyjällä. Suuret tulot ei todellakaan ole tae taloudellisesti turvatusta elämästä, jos henkilökohtainen taloudenhallinta ei ole kunnossa. Mikäli olet opiskelija tai pienipalkkaisessa työssä (se on aina suhteellista ja henkilökohtainen mielipide, mikä on pieni palkka), niin voit aivan hyvin pystyä hankkimaan oman asunnon, auton ja ostamaan merkkivaatteita. Toki kaikki vaikuttaa kaikkeen, esimerkiksi asuinpaikkakunta, perheen koko tai henkilökohtaiset tarpeet (harrastukset ja vaikkapa lääkkeet). Paneudutaan näihin asioihin ja erilaisiin näkökulmiin taloudenhallinnasta ja säästämisestä tuonnempana, ensimmäiset blogikirjoitukset kuitenkin keskittyvät rahoituksiin ja pankkilainoihin.

Seuraava, ja ensimmäinen virallinen blogikirjoitus kohdistuu ensiasunnon hankintaan, etenkin rahoitusnäkökulmasta. Mikäli et ole vielä asuntoa hankkinut, kannattaa ehdottomasti ottaa tärppejä kyseisestä kirjoituksesta. Ensiasunnon hankintaa ei todellakaan kannata pelätä, vaan siihen olisi hyvä suhtautua positiivisesti ja avoimin mielin. Miksi maksaa 800 euroa asunnosta jollekin toiselle, vaikka voisit samalla rahasummalla lyhentää omaa asuntoasi? ps. Omistan itsekin sijoitusasunnon, mutta kannatan silti oman asunnon hankkimista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *